Yhteiseen laariin

Tapaamme Suomen kapeimmalla kadulla ihmisiä, joilta haluamme kysyä, mitä heille kuuluu. Ehdota haastateltavaa: paperilehti@bonde.fi

Jari Haarala on sekä Rauman Yrittäjien hallituksen jäsen että Rakastunut Raumaan -toimikunnan puheenjohtaja. Kuva: Sanna Seppälä

Rauman Yrittäjien hallituksen jäsen ja Rakastunut Raumaan -toimikunnan puheenjohtaja Jari Haarala näyttää ylpeänä juuri saamaansa tunnustusta. Hänen kauppansa K-supermarket Arena on valittu Satakunnan alueen parhaaksi K-supermarketiksi.

– Kyllähän tällainen tunnustus mieltä lämmittää, mutta on sen eteen töitäkin tehty. Ja kehitystyö jatkuu, joten ei tässä parane jäädä valoihin paistattelemaan, Haarala nauraa.

Haarala on myynyt urallaan niin talopaketteja kuin terästäkin. Veri veti kuitenkin ruokakauppiaaksi, ja lopulta mies päätyi Raumalle kauppiaaksi parin Porin vuoden jälkeen. Raumaa Haarala on aina pitänyt kotikaupunkinaan, vaikka välillä onkin tehnyt visiittejä muualle. Poriin hän suostui lähtemään kauppiaaksi, mutta ei sentään muuttamaan sinne.

Perinteisesti Rakastunut Raumaan -yritysten ajatellaan olevan Vanhan Rauman kivijalkakauppiaita. Heitä toki onkin suurin osa jäsenistä, mutta Haaralan kauppa kuuluu ns. uloimpaan vyöhykkeeseen, joka ei sijaitse ydinkeskustassa. Miksi hän siis innostui lähtemään toimintaan mukaan?

"Uskon, että tämäntyyppinen näkyvyys sataa lopulta meidän kaikkien paikallisten yrittäjien yhteiseen laariin."

– Halusin paitsi tukea taloudellisesti tällaista yhteisöllistä toimintaa, myös olla mukana järjestämässä tapahtumia ja muuta yhteistä hyvää. Uskon, että tämäntyyppinen näkyvyys sataa lopulta meidän kaikkien paikallisten yrittäjien yhteiseen laariin.

– Pyrimme yhteisönä erilaisten tapahtumien ja kaupallisten tempausten avulla luomaan pienyrittäjille puitteet, jotka vetävät väkeä. Kun ihmiset ovat jo keskustassa, on matka liikkeisiin sisällekin huomattavasti lyhyempi.

– Erityisesti lasten iloa on myös hieno katsoa. Esimerkiksi Tonttujen yön karuselli oli todella suosittu, ja jotkut lapset pyörivät kierrosta yhä uudelleen ja uudelleen. Minihysteriassa olin täyttämässä ilmapalloja, ja neljän tunnin aikana jaettiin yli tuhat ilmapalloa.

Tapahtumien järjestäminen on ollut viime vuosina haastavaa, välillä jopa mahdotonta. Viime vuonna tilanne oli parempi kesästä alkaen, ja vuoden loppupuoliskolla pystyttiinkin järjestämään useita yleisötapahtumia. Hankala tilanne on ollut myös jäsentapaamisten osalta.

– Jäsentoiminta on ollut melko lailla jäissä, mutta nyt aiomme jälleen aktivoitua, kun rajoituksia höllennetään. Tavoitteena on saada mukaan lisää jäseniä ihan joka puolelta Raumaa. Olisihan se hienoa törmätä Rakastunut Raumaan -sydämiin myös ydinkeskustan ulkopuolella.

– Yhteisöllisyys tuntuu olevan vähenemässä yleisesti maailmassa. Yrittäjille verkostoituminen ja toisten yrittäjien tuki on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, ja haluankin olla mukana tarjoamassa sitä jäsenistöllemme jatkossa enemmän, Haarala lupaa.


KUKA?

Jari Haarala

Raumalainen K-kauppias

Rauman Yrittäjien hallituksen jäsen

Rakastunut Raumaan -toimikunnan jäsen

Haluaa lisätä yhteisöllisyyttä

#YhdessäOlemmeRauma