Yhä rakastunut Raumaan

Kitukrännissä-juttusarjassa tapaamme Suomen kapeimmalla kadulla ihmisiä, joilta haluamme kysyä, mitä heille kuuluu. Ehdota haastateltavaa: paperilehti@bonde.fi 

Tunnu Pärssinen Kitukrännissä
Tunnu Pärssisen kesät ovat kuluneet Rauma Bluesin järjestelyissä jo 35 vuoden ajan. Kuva: Sanna Seppälä

HUOM! 6.8. TULLUT TIETO RAUMA BLUESIN PERUUNTUMISESTA KIRISTYNEIDEN KORONARAJOITUSTEN VUOKSI!

Istahdimme helteisenä kesäpäivänä Tunnu Pärssisen kanssa kylmälle limonadille jutustelemaan, mitä hänelle kuuluu nyt. Tunnu tunnetaan intohimoisena musiikkimiehenä ja Rauman kaupunkikeskustaa suurella sydämellä kehittäneenä Rauma-isäntänä.

– Juuri nyt päiväni kuluvat pitkälti Rauma Bluesin parissa. Saimme kovin myöhään varmuuden siitä, että voimme ylipäätään järjestää tapahtuman. Niinpä itse järjestelytkin ovat menneet aika viime tippaan, Pärssinen kertoo.

Normaalisti seuraavan vuoden kuvioita aletaan kartoittaa hetimiten pääkonsertin jälkeen. Kuuden hengen talkooporukka kokoontuu kuukausittain, ja kesää kohti tahti kiihtyy.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin pienimuotoisesti klubikeikoin, ja tänäkin vuonna on luvassa totutusta poikkeava tapahtumapaikka.

– Perinteinen teltta olisi ollut mahdoton yhtälö, joten aloimme miettiä muita vaihtoehtoja. Keksin, että kaupungintalon sisäpiha olisi aivan nappi tähän, sehän on kuin talo ilman kattoa. Kaupunki näytti saman tien vihreää valoa, joten se oli siinä.

– Odotan Blueseja positiivisin mielin. Uskon, että musiikkiväellä on jo niin kova tapahtumanälkä, että tätä ei haluta missata. Sitä paitsi nyt on pöydässä erittäin kova kattaus kotimaisia huippuartisteja.

"Musiikkiväellä on jo niin kova tapahtumanälkä, että tätä ei haluta missata"

Vaikka musiikki on iso osa Tunnun elämää, niin hän ehtii viettää myös laatuaikaa lastenlastensa kanssa. Lisäksi aikaa riittää aina lukemiseen, ulkoiluun, soittamiseen ja matkusteluun.

– Seuraan myös mielenkiinnolla keskustan kehittämistä, ja toivon, että työ jatkuu edelleen. Tärkeää on, että kaupunki ja yrittäjät ovat vahvasti mukana ja kaikki vetävät yhtä köyttä. Silloin, kun itse olin kauppiaana, ei ymmärretty yhteistyön merkitystä, mutta nyt onneksi on toisin.

Tunnu toimi 13 vuoden ajan toiminnanjohtajana Rauman Yrittäjien alaisessa City-kauppiaissa, joka sittemmin nimettiin Rakastunut Raumaan -kauppiaiksi.

– Olimme ilmeisen hyvin brändänneet tuon termin ”Rakastunut Raumaan”, koska minulta kerran kysyttiin: ”Voisimmeko ottaa käyttöön sanaparin Ihastunut Imatraan?

– Olen aina esitellyt Vanhaa Raumaa Suomen kauneimpana kauppakeskuksena ja tuonut esille tätä ainutlaatuista keskustaa, joka meillä on. Eräässä konferenssissa vieraat kysyivät minulta: ”Mitä nämä kauppiaat tekevät talvella?” Vastasin tyynesti: ”Käyvät kauppaa.”


KUKA?

Hannu ”Tunnu” Pärssinen

- Paljaskonttine raumlaine, aina yhtä rakastunut Raumaan

- Vuodesta 1986 järjestänyt Rauma Bluesia

- 1986–2001 piti Tunnu’s Musiikki -musiikkikauppaa

- 2002–2015 toimi Rauma-isäntänä

#YhdessäOlemmeRauma