Unelmana paluu Raumalle

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunki

HesaÄijän puheesta ei uskoisi, että hän on asunut jo 13 vuotta poissa kotikaupungistaan Raumalta. Vahvaa Rauman giältä puhuvan artistin Instagram-kuvauksessa lukeekin “maailman raumlaisin hesalainen”.

– Vaikka pääkaupunkiseutukin tuntuu jo kodilta, niin sanasta “koti” mieleeni tulee edelleen ensimmäisenä Rauma, HesaÄijä toteaa.

– Vietin koko lapsuuden ja nuoruuden siellä, joten mielessäni on paljon hyviä muistoja sekä tärkeitä paikkoja ja ihmisiä. Aina kotikulmilla liikkuessani nämä muistot palaavat kirkkaana mieleen.

Artisti on ajoittain maininnut koti-ikävästä ja haaveestaan muuttaa takaisin Raumalle. Mikä ajatus hänellä on asiasta nyt, kun reilu vuosi sitten perheeseen syntyi esikoislapsi?

– Tällä hetkellä työt ovat vahvasti pääkaupunkiseudulla, joten juuri nyt muutto ei ole ajankohtainen. Ajatus kuitenkin kytee jatkuvasti mielessä ja unelma Raumalle paluusta elää vahvana, HesaÄijä myöntää.

Viimeiset puolitoista vuotta HesaÄijä on viettänyt paljon aikaa kotonaan Helsingissä, kun koronarajoitukset tyhjensivät keikkakalenterin. Syksyn aikana viihdeala on kuitenkin alkanut herätä.

– Nyt tuntee taas olevansa osa yhteiskuntaa kun saa harjoittaa ammattiaan. Korona-ajassa on toisaalta ollut hyvääkin, sillä sain olla lapsemme vauvavuoden kotona.

Jouluksi kotiin

HesaÄijä viettää joulua omien sanojensa mukaan 110 prosenttisesti Raumalla.

– Se on perinne, josta olemme pitäneet ja tulemme jatkossakin pitämään kiinni. Vaimoni on myös raumalainen, joten meidän molempien sukulaiset asuvat siellä.

Kuten monelle muulle myös HesaÄijälle joulun aikaan kuuluu monta perinnettä.

– Tärkeintä on läheisten seurasta nauttiminen ja jouluruoka, jota syödään niin, että maha räjähtää. Käymme aina myös kuuntelemassa Rauman torilla joulurauhan julistuksen, vierailemme haudoilla ja käymme kirkossa.

– Juuri ennen joulua tunnetusti juoksen paniikissa pitkin kauppoja lahjaostoksilla – perinne sekin, HesaÄijä nauraa.

Tänä vuonna perhe saapuu kotiseudulle joulunviettoon jo joulukuun puolessa välissä. Paluu takaisin “Hesaan” koittaa vasta tammikuussa.

– Aiomme viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa. Suunnitelmissa on myös käydä Lukon peleissä ja lapsen kanssa pulkkamäessä, kunhan vain saadaan lunta.

HesaÄijä eli Marios Kleovoulou nousi ihmisten tietoisuuteen videoillaan, joissa hän puhuu vahvaa Rauman giältä ja hämmästelee ohi kulkevia “raitsikoita” eli raitiovaunuja. Vuodesta 2015 lähtien HesaÄijä on luonut uraa artistina. Hänen kappaleitaan ovat muun muassa KeskiHesa, Terassilta lentoon (ft. Mäkki) ja 7300 päivää (ft. Erika Vikman ja Danny).

www.rauma.fi

#YhdessäOlemmeRauma