Työ, yrittäjyys, koti ja Rauma – hyvä kombo

Tapaamme Suomen kapeimmalla kadulla ihmisiä, joilta haluamme kysyä, mitä heille kuuluu. Ehdota haastateltavaa: paperilehti@bonde.fi

Sari Petterssonilla on monta rautaa tulessa, mutta sopiva kombo kaikkea. Kuva: Sanna Seppälä

Tällä kertaa saamme Kitukränniin vieraaksi monelle raumalaiselle varsin tutun kasvon, Sari Petterssonin. Hänet muistetaan erityisen hyvin aktiivisesta pestistään Rauman Yrittäjien toiminnanjohtajana, mutta mitä hänelle kuuluu nyt?

– Arkeni on nyt hienosti balanssissa. On mukava työ hyvässä porukassa Rantalaisen palvelupäällikkönä, ja vastapainona tälle pääsen tekemään itselle mielekkäitä asioita virka-ajan ulkopuolella. Saan olla paikallisten yritysten kanssa nyt tekemisissä oman yritykseni, tapahtumia tuottavan Luanistan kautta. Rauman asioihin pääsen puolestaan vaikuttamaan kaupunginvaltuustossa ja oman kylän asioihin Kortelan kylä- ja vanhempainyhdistyksissä.

Petterssonille myös koti, perhe ja ystävät ovat merkittävä palanen arjessa. Pari vuotta sitten koetun työuupumuksen jälkeen läheiset ihmiset ovat entistä tärkeämmässä roolissa hänen elämässään.

"Pidän kiinni niistä ihmisistä, joiden kanssa on hyvä olla."

– Työ yrittäjäjärjestössä oli rakas, mutta raskas. Nyt tiedostan selvemmin ne asiat, jotka ovat minulle tärkeitä. Pidän kiinni niistä ihmisistä, joiden kanssa on hyvä olla. Olen myös opetellut pysähtymään ja olemaan läsnä tässä hetkessä, oli se hetki sitten omaa, parisuhde- tai perheaikaa. Tällaiselle multitaskaajalle se on kyllä välillä haastavaa, Pettersson nauraa.

Kokopäivätyön, yrittäjyyden, luottamustoimien ja uusperhearjen yhteensovittaminen kuulostaa vähintäänkin mahdottomalta tehtävältä. Miten Pettersson onnistuu siinä?

– Olen palannut paperikalenteriin! Se helpottaa, että työ on päivätyötä, ja nämä muut toimet ajoittuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Asioita pitää myös priorisoida, eli en esimerkiksi käy missään jumppatunneilla, vaan lähden koiran kanssa lenkille. Harrastuksista partio on sellainen, joka on kulkenut mukanani lapsuudesta asti, se on minulle suunnaton henkireikä.

Raumalla on Petterssonin sydämessä aina oma paikkansa. Etenkin Vanhasta Raumasta löytyy aina uusia puolia, vaikka hän on viettänyt paljon aikaa mummulassaan siellä. Hän haluaakin tehdä kotikaupunkinsa eteen töitä moniulotteisesti.

– Minulla on tavallaan monta hattua samaan aikaan päässä, mutta ne eivät sulje toisiaan pois vaan tuovat lisää ulottuvuuksia. Minua saatetaankin nypätä kadulla hihasta todella moniin eri asioihin liittyen. Aina pitää olla pinkka eri tahojen käyntikortteja taskussa.


KUKA

Sari Pettersson

Palvelupäällikkö, sivutoiminen yrittäjä, kaupunginvaltuutettu

Uusperheen äiti

Partiolainen

Multitaskaaja, joka on oppinut elämään hetkessä

#YhdessäOlemmeRauma