Salaisuus, jonka saa kertoa muillekin

Antti Lehto Vanhassa Raumassa
Antti Lehto on Paperilehteä julkaisevan Viestintäosakeyhtiö Bonden toimitusjohtaja ja osakas. Hän kehottaa kaikkia raumalaisia paukuttelemaan henkseleitään. Kuva: Sanna Seppälä

Kun kysyy Huittisissa, 45 minuutin ajomatkan päässä Raumalta, että missä sijaitsee Suomen kaunein puukaupunki, ovat vastaukset kirjavia: Kristiinankaupunki, Naantali, Porvoo – joku mainitsee Raumankin. Sama tapahtuu etelän suunnalla Mynämäellä.

Me raumalaiset olemme niin tottuneita meitä ympäröivään historialliseen kauneuteen, ettemme muista markkinoida kaupunkiamme, saati paukutella henkseleitämme. Tästä syystä johtavia suomalaisia kesäkaupunkeja ovat esimerkiksi Hanko, Porvoo ja Naantali, vaikka me tiedämme, että Raumalla se turistin silmä ja sielu lepäisi.

Me Bondessa olemme havahtuneet tähän ongelmaan, ja olemme päättäneet myös tehdä asialle jotain! Kädessäsi oleva Paperilehti on osa laajempaa Yhdessä olemme Rauma -konseptia, jonka tarkoitus on yhdistää kiinnostavimmat paikalliset palvelut, tapahtumat, ihmiset ja ilmiöt, ja tehdä niiden avulla kotiseudustamme houkuttelevampi niin turisteille kuin potentiaalisille uusille raumalaisille.

Yhdistämällä äänemme, se kuuluu kauemmaksi. Käyttämällä ketterästi sosiaalisen median kanavia ja puskaradiota, viesti ainutlaatuisesta pikkukaupungista Selkämeren kansallispuiston äärellä leviää vääjäämättömästi ympäri maan.

Kun sana palveluiltaan, luonnoltaan ja kulttuuriltaan rikkaasta kaupungista yltää matkailijoiden mukana koko Suomeen, alkavat useammat harkita jopa muuttoa tänne. Koska sehän on tunnettu tosiasia, että Raumalla on huippuosaamista ja monen yrityksen tilauskannat pullollaan, mutta tekijöistä on pulaa.

Jos siis olet matkailija, vie terveisiä kotiseudullesi, että Raumalla on mukavaa olla ihan ympäri vuoden. Jos taas olet raumalainen, muista olla ylpeä ja kertoa upeasta kotikaupungistasi myös muille!

#YhdessäOlemmeRauma