Rauma on ihan paras paikka

Kitukrännissä-juttusarjassa tapaamme Suomen kapeimmalla kadulla ihmisiä, joilta haluamme kysyä, mitä heille kuuluu. Ehdota haastateltavaa: paperilehti@bonde.fi 

henna-blomroos-kitukrännnissä
Henna Blomroos on raumalainen frisbeegolfin Suomen ja Euroopan mestari vuosimallia 2021. Hän viihtyy erityisesti merellisessä maisemassa sekä Vanhassa Raumassa. Kuva: Sanna Seppälä

Syysaurinko hemmottelee Vanhan Rauman kaduilla astelevaa tuoretta Euroopan sekä Suomen mestaria. Frisbeegolfaaja Henna Blomroosin hiukset vaan hulmuavat tuulessa. Nyt on Hennan vuoro kertoa, mitä hänelle kuuluu.

– Euroopan mestaruus oli minulle iso juttu, ensimmäinen voitto tähän vuoteen. Ei ollut mikään itsestäänselvyys voittaa se kisa.

– Heti perään EM-kisoista palattuani olikin vuorossa SM-kisat Oulussa. Olin reissun jäljiltä ihan poikki, mutta onneksi se ei näkynyt suorituksessa. Kauden molemmat pääkisat onnistuivat hienosti, joten alkukauden häviöt eivät enää harmita.

“Voitto ei ollut mikään itsestäänselvyys.”

Hennan elämä onkin melkoista reissaamista. Toista vuotta ammatikseen pelaava nuori nainen kiertää kisoja niin kotimaassa kuin Euroopassakin. Tänä vuonna kisoja on ollut kymmenkunta. Myös Jenkkeihin olisi polte päästä kisaamaan, mutta korona-aikana sinne ei kisareissuja ole tehty. Helmikuussa olisi kuitenkin suunnitelmissa matkata sinnekin.

Näin syksyn tullen, kun kilpailukausi on päättynyt, Henna ehtii harrastaa myös muita lajeja. Kuntosali ja sulkapallo ovat hänelle mieluisia talvilajeja. Treenaaminenkin on vähän erilaista talvella, silloin harjoitellaan niitä juttuja, mitä kisakaudella ei oikein ehdi.

– Nyt on myös aika antaa aivoille vähän lomaa kisailusta ja keskittyä muuhun mukavaan.

Kesäisin aika on kortilla, silloin hän käyttää vähäisen vapaa-aikansa rentoon yhdessäoloon läheistensä kanssa.

– Suurin osa kavereistani frisbeegolfaa myös, ja siinä menee kätevästi samalla treenaus sekä kavereiden kanssa hengaaminen. Toki minulla on myös muita raumalaisia kavereita, olenhan täällä ikäni asunut.

Rauma onkin Hennan mielestä ihan paras paikka, niin lajin kannalta kuin muutenkin. Harjoitteluolosuhteet ovat erinomaiset, etenkin nyt, kun uusi ratakin on avattu. Talvikaudella hän harjoittelee talviharjoitteluhallissa.

– Viihdyn Raumalla todella hyvin, parasta täällä on meri ja Vanha Rauma. Tottakai myös oma koti, kesämökki sekä frisbeegolfrata ovat täällä lempipaikkojani.

Nuorempana aktiivisesti uintia harrastanutta Hennaa kiehtoo frisbeegolfissa tietynlainen vapaus. Hän onkin pelannut sitä jo yli puolet elämästään, 11-vuotiaasta saakka. Uinnin hän jätti vuonna 2017.

Nuoresta iästään huolimatta Hennalla on jo plakkarissa viisi SM- ja kaksi EM-kultaa. Unelmana on saavuttaa maailmanmestaruus, eikä vain kerran, vaan olla koko ajan huipulla, maailman paras.


KUKA?

Henna Blomroos

Frisbeegolfaaja

Asunut ikänsä Raumalla

Parasta Raumalla on meri ja Vanha Rauma

#YhdessäOlemmeRauma