”Olen kuin liikkuva Rauma-mainos”

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunki

Kotiseuturakkautta-juttusarjassa tapaamme ihmisiä, joiden elämä on muualla, mutta sydän kotiseudulla. He kertovat, millainen merkitys Raumalla on heille tänä päivänä ja mistä rakkaus kotiseutua kohtaan kumpuaa.

Sanonta koti on siellä, missä sydän on kuvastaa täydellisesti Laura Ruoholan suhdetta kotiseutuunsa. Helsingissä asuva Ruohola mieltää itsensä edelleen pyhärantalaiseksi, ihodelaiseksi ja raumalaiseksi, vaikka osoitetietojen kotikunta on pitkään ollut toisaalla.

– Helsinki on Helsinki ja Rauman seutu on koti. Koko sukuni asuu täällä ja Pyhärannassa sijaitsee mökkimme, jossa vietän aikaani aina kun vain mahdollista, Laura Ruohola kertoo.

Ruohola kuvailee itseään ihmiseksi, joka kiintyy vahvasti asioihin, jotka ovat hänelle aidosti tärkeitä. Kotiseutu on vahvasti yksi niistä.

– Rauma on aina mukanani, missä vain kuljenkin. Olen kuin kävelevä Rauma-mainos, sillä kannustan aina tilaisuuden tullen ihmisiä matkustamaan tänne idylliseen merenrantakaupunkiin.

"Rakastan esitellä vierailijoille Vanhaa Raumaa ja jakaa heille vinkkejä ravintoloista, sisustusliikkeistä ja nähtävyyksistä."

Kesä 2020 oli kotimaanmatkailun kultavuosi, joka näkyi vahvasti myös Rauman kaduilla.

– Törmäsin heinäkuussa Vanhassa Raumassa useampaan Helsingissä asuvaan työelämän tuttuuni. Uskon saaneeni heistä nyt uusia Raumalle matkustamisen puolesta puhujia, sillä eihän tästä kaupungista voi olla pitämättä, Ruohola hymyilee.

Kesäisin Ruohola saattaa olla pitkiäkin jaksoja mökillään ja viime kesänä kotiseudulla ehti viettää aikaa enemmän kuin vuosikausiin. Toisinaan taas aikaa vierailulle on muiden kiireiden keskeltä haasteellista löytää. Yksi asia kuitenkin sitoo Ruoholaa länsirannikolle ympäri vuoden – Rauman Lukko.

– Olen vahvasti urheiluihminen ja Lukolla on erityinen paikka sydämessäni. Se tulee aina liittämään minut hyvin vahvasti Raumaan.

Monen muun Lukko-kannattajan tavoin Ruohola koki keväällä suuria tunteita niin, että sydän meinasi pakahtua, kun kauan ja hartaasti odotettu mestaruus vihdoin tuli Raumalle 58 vuoden jälkeen.

– Elinkeinoministeri Mika Lintilä kysyi tässä taannoin, joko mestaruusjuhlat ovat loppuneet. Totesin, että ne eivät lopu koskaan, Ruohola nauraa.

Laura Ruohola on urallaan tehnyt töitä niin urheilutoimittajana, tv-juontajana, projektijohtajana kuin yrittäjänäkin. Vuodesta 2018 eteenpäin hän on toiminut Keskustan viestintäpäällikkönä.

#YhdessäOlemmeRauma