“Muualla asuessa on ymmärtänyt Rauman hienouden”

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunki

Kotiseuturakkautta-juttusarjassa tapaamme ihmisiä, joiden elämä on muualla, mutta sydän kotiseudulla. He kertovat, millainen merkitys Raumalla on heille tänä päivänä ja mistä rakkaus kotiseutua kohtaan kumpuaa.

Kimmo Stenvall tarjosi työkavereilleen mestaruuspullat. (Kuva: Kimmo Stenvall)

Armeijan jälkeen Turun kautta Helsinkiin muuttanut Kimmo Stenvall pitää ylpeänä sinikeltaisia värejä esillä pääkaupunkiseudulla. Raumalla syntynyt OP:n seniorianalyytikko kertoo olevansa henkeen ja vereen raumalainen, vaikka koti on ollut pääkaupunkiseudulla jo yli 20 vuotta.

– Muualla asuessa on vasta kunnolla ymmärtänyt miten hieno ja ainutlaatuinen kaupunki Rauma on. Lukon kannattaminenkin on etäisyyden myötä vain kasvanut, Stenvall kertoo.

“Työtuloksiani saa arvostella, mutta Lukkoa ei.”

Stenvallille jääkiekolla, ja etenkin Lukolla, on aina ollut erityisen suuri merkitys. Hänen isänsä Helkko Stenvall kuului vuoden 1963 mestaruusjoukkueeseen, ja hän itsekin pelasi Lukossa puolustajana 21-vuotiaaksi asti. Sinikeltainen sydän on periytynyt perheessä myös eteenpäin, vaikka lapset ovat syntyneet ja asuneet koko nuoruutensa Kirkkonummella.

Stenvallin Lukko-kannattajuus ei ole jäänyt hänen työkavereiltaan tai asiakkailtaan huomaamatta.

– Kaikki tietävät, että työtuloksiani saa arvostella, mutta Lukkoa ei, Stenvall nauraa.

– Kun mestaruus tuli, sain onnitteluja työkavereiltani vuosien varrelta. Moni kehui Lukon pelityyliä ja myönsi mestaruuden olevan täysin ansaittu. Nykyiset työkaverini pääsivät myös maistamaan voittoa, sillä tarjosin heille mestaruuspullat.

Kaikkea kompaktissa koossa

Lasten harrastusten takia aikaa kotiseuduilla vierailuun ei ole aivan yhtä paljon kuin aiemmin. Stenvallin perhe kuitenkin suuntaa Raumalle isovanhempien luo aina kun mahdollista.

Vierailua satamakaupungissa hän suosittelee mieluusti myös muille.

– Talvella kehotan tietenkin käymään Lukon pelissä. Kesäisin hyviä kohteita ovat esimerkiksi Poroholma ja Vanha Rauma, jossa kannattaa Kuninkaankadun ja Kauppakadun lisäksi poiketa myös sivukaduilla, Stenvall huomauttaa.

– On aina mukava kuulla, jos joku on minun kehotuksestani käynyt Raumalla ja ihailee miten hieno paikka kyseessä.

Myös Stenvallin lapset ovat huomanneet isänsä kotikulmien hienouden ja haaveilevat Raumalla asumisesta.

– Pääkaupunkiseudulla harrastuksiin pitää yleensä mennä vanhempien kyydillä tai julkisilla. Raumalla heitä kiehtoo se, miten nopeasti ja kätevästi pyörällä pääsee paikasta toiseen.

Kimmo Stenvall on OP Ryhmän seniorianalyytikko, jonka seurantavastuulla ovat teknologiayhtiöt kuten Nokia, teleoperaattorit ja mediayhtiöt. Hän on kommentoinut osakemarkkinoita eri mediayhtiöille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

#YhdessäOlemmeRauma