Määrätietoisesti kohti unelmia

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunki

Kotiseuturakkautta-juttusarjassa tapaamme ihmisiä, joiden elämä on muualla, mutta sydän kotiseudulla. He kertovat, millainen merkitys Raumalla on heille tänä päivänä ja mistä rakkaus kotiseutua kohtaan kumpuaa.

Raumalaislähtöisen stylistin Vesa Silverin stailauksia on nähty niin tv-ohjelmissa, mainoksissa, lehdissä kuin musiikkivideoilla. Hän on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen suomalaisten julkisuuden henkilöiden kuten Antti Tuiskun, Vesalan, Anna Puun ja Samu Haberin kanssa. Kuva: Vesa Silver

Jokainen on todennäköisesti nähnyt tv-ohjelman, musiikkivideon tai mainoksen, jonka stailauksesta on vastannut raumalainen Vesa Silver. Stylistina hänen arkensa koostuu pitkälti erilaisten kuvausten suunnittelusta ja järjestämisestä.

– Aloitan usein sillä, että teen moodboardin ajattelemastani tyylistä. Moodboard ilmentää tunnelmaa, teemaa ja värejä, joiden pohjalta kuvausten stailaus toteutetaan. Tämän jälkeen työhöni kuuluu paljon paikasta toiseen kulkemista ja kassien kantamista, kun hankin tarvittavat vaatteet ja muut rekvisiitat, Silver kertoo.

Helsingissä asuva Silver on ammatiltaan mediatuottaja. Tie nykyiseen stylistin arkeen kulki muotiohjelmien Huippumalli haussa ja Muodin huipulle kautta.

– Olen aina ollut kiinnostunut muodista ja noiden tv-tuotantojen avulla löysin sen mitä haluan tehdä. Ensimmäinen isompi stailaukseni oli vuonna 2011 kun Anna Abreu oli Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun tuomarina.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Silver onkin noussut Suomen tunnetuimpien stylistien joukkoon. Mikä työssä muodin ja kuvausten parissa on parasta?

– Ehdottomasti itse ihmiset ja lopputulos. Itselleni tulee aina hyvä fiilis kun näen miten artisti nauttii lavalla olosta suunnittelemamme esiintymisasu päällään.

Pyörällä Vanhaan Raumaan ja Otanlahteen

Kotikaupungistaan Vesa Silver muutti pois ollessaan vain 16-vuotias. Unelmana oli vielä tuolloin tulla näyttelijäksi, joten tie vei Tampereen ilmaisutaiteenlukioon. Myöhemmin ajatus näyttelijän urasta jäi ja keskittyminen vaihtui tilalle tulleiden unelmien tavoitteluun.

– Olen aina ollut todella määrätietoinen ja valmis tekemään kaikkeni unelmieni eteen. Peruskoulu ei aina ollut helppoa aikaa, sillä sain osakseni kiusaamista erilaisuudestani. Se ei kuitenkaan saanut minua muuttumaan ja luopumaan unelmistani, Silver toteaa.

Nuoruusvuosista on jäänyt myös paljon hyviä muistoja ja ystäviä, joita Silver tapaa edelleen säännöllisesti Raumalla.

– Raumalla on aina mukava käydä ja olla. Vanha Rauma on ihana ja alueen liikkeissä on aivan oma tunnelmansa. Ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta tulee myös nautittua, etenkin KaffeBarissa ja Kellarin katolla pitää aina päästä käymään. Viime kesänä tuli paljon pyöräiltyä Otanlahden alueelle, ja Rauma onkin ainoa kaupunki jossa pyöräilen, Silver naurahtaa.

“Onhan siinä erityinen fiilis katsoa kotikaupungissaan oman työn tulosta.”

– Raumanmeren juhannuksessa tuli käytyä ennen korona-aikaa yhdessä lapsuudenystävieni kanssa. Onhan siinä erityinen fiilis katsoa kotikaupungissaan oman työn tulosta kun esimerkiksi Antti Tuisku esiintyi suunnittelemassani esiintymisasussa.

Silverin stailauksia on voinut ihailla Raumalla muuallakin kuin RMJ:ssä.

– Olen ollut mukana Sparkling Night -näytöksissä ja viimeisenä kahtena vuotena Sparkling Weekendin aikana ystäväni Lindan liikkeessä Candidassa stailaamassa heidän asiakkaitaan.

#YhdessäOlemmeRauma