Intohimo: Näin syntyi Vanhan Rauman nimikkodrinkki

Kun Joonas Lauronen ja Antti Rautala olivat perustamassa Bar Hehkua, he halusivat suunnitella monelle maistuvan ja miljööseen sopivan juoman – niin syntyi Wanhan Rauman GT. Toiveena on, että myös Rauman muut baarit ottaisivat drinkin tarjontaansa.

Bar Hehkun Wanhan Rauman GT

Torin kulmalta, Bar Hehkusta, löytyy Vanhan Rauman oma nimikkodrinkki. Suuren suosion saavuttanut Wanhan Rauman GT on Hehkun drinkkilistan myydyin juoma.

– Wanhan Rauman GT sai alkunsa, kun olimme perustamassa Hehkua. Halusimme luoda drinkin, joka maistuu monelle ja sopii vanhan kaupungin miljööseen, Joonas Lauronen taustoittaa.

GT eli gin tonic on hyvin perinteinen juomasekoitus, josta luodaan usein erilaisia makuversioita.

– Me päätimme twistata juomaa verigreipillä ja seljankukkaliköörillä. Verigreippi valikoitui nopeasti sen takia, että se toimii monen ihmisen makuun. Seljankukalla saatiin juomaan kaivattua makeutta.

Wanhan Rauman GT:n maine on levinnyt kaupungilla niin ihmisten puheissa kuin sosiaaliseen median kuvissakin. Drinkki on kerännyt kehuja myös ihmisiltä, jotka eivät tavallisesti ole GT:n ystäviä.

Vaikka Wanhan Rauman GT on yksi Hehkun vetonauloista, toivoo Lauronen muidenkin paikallisten baarien ottavan drinkin tarjontaansa.

– Olisi hienoa, jos tästä juomasta tulisi sellainen Rauman oma juttu.

Bar Hehkun Wanhan Rauman GT

Lista täynnä itsesuunniteltuja juomia

Hehkun baaritiskillä on aina nähtävillä talon oma drinkkilista, joka koostuu ravintolan omistajien, Joonas Laurosen ja Antti Rautalan, itse suunnittelemista juomista. Valikoimassa pyritään huomioimaan vuodenaika, erilaiset makumieltymykset ja alkoholittomat vaihtoehdot. Listan ainoa pysyvä osa on Wanhan Rauman GT.

– Drinkkilistamme perustuu siihen, että ihminen voi juoda paremminkin. Emme kuitenkaan halua tyrkyttää listan juomia väkisin, joten on ollut hienoa huomata, miten usein ihmisten katse kääntyy listalle ihan itsestään, Lauronen iloitsee.

Inspiraatiota ja oppia uusien juomien kehittelyyn kaksikko hakee Helsingin cocktailbaareista. Intohimoa suunnitteluun löytyy, sillä Hehkun drinkkilistalla on aina kuusi eri vaihtoehtoa ja se päivitetään kolmesti vuodessa.

– Listan vaihtuessa asiakkaat saattavat pitkäänkin kysellä jonkin edellisellä listalla olleen juoman perään. Koska teemme kaikki juomat tuoreista aineista ja itsetehdyistä siirapeista, edellisten listojen juomia ei aina pystytä toteuttamaan.

Antti Rautala, Bar Hehku
Bar Hehkun omistajat Antti Rautala (kuvassa) ja Joonas Lauronen suunnittelevat mielellään uusia drinkkejä.

Baarimestari Antti Rautalan ohje:
NÄIN TEET WANHAN RAUMAN GT:N KOTONA

4 cl London Dry Giniä
1 cl St Germain -seljankukkalikööriä / seljankukkamehua
1 cl Verigreippimehua
Tonic-vettä

Aloita drinkin valmistus laittamalla jääpaloja lasin puoliväliin asti ja kaatamalla lasiin neljä senttilitraa giniä.
Aito Wanhan Rauman GT sisältää yhden senttilitran St Germainin seljankukkalikööriä, mutta liköörin voi hyvin
korvata ruokakaupasta löytyvällä seljankukkamehulla.
Juomaan makeutta tuovan seljankukan jälkeen lisätään vielä yksi senttilitra verigreippimehu, jonka jälkeen loppuosa
täytetään tonic-vedellä.
Viimeistele drinkki viipaleella verigreippiä ja nauti!

#YhdessäOlemmeRauma