Ainutlaatuista yhteisöllisyyttä

Kaupallinen yhteistyö: Rauman kaupunki

Kokki ja ravintoloitsija Teemu Laurell
Kuva: teemulaurell.fi / Kim Öhman

Raumalainen Teemu Laurell tekee menestyksekästä uraa kokkina ja ravintoloitsijana. Lukioikäisenä kavereille tuunatut pakastepizzat ovat vaihtuneet suosittujen helsinkiläisten ravintoloiden pyörittämiseen ja kokkiohjelmissa esiintymiseen.

– Arkeni on tällä hetkellä hyvin työntäyteistä, mutta mukavaa ja palkitsevaa. Toukokuussa ilmestyi ensimmäinen kirjani Teemun keittiössä ja heinäkuun lopulla avasimme Helsingin Uudenmaankadulle Holy Døner -ravintolan, joka tarjoaa niin sanottua premium pikaruokaa, Laurell kertoo.

– Fiilistelin ruuanlaittoa jo nuorena ja olen aina nauttinut siitä miten ruualla voi tuoda ihmisille hyvän mielen. Lisäksi kokkina pääsen tekemään käsilläni ja näkemään välittömästi tuloksen.

Laurell toi vuosina 2013–2015 oman panoksensa myös raumalaiseen ravintolamaailmaan, kun ravintola Goto toimi torin laidalla.

Ylpeästi raumalainen

Vaikka Laurell on asunut jo 17 vuotta poissa kotikaupungistaan, mieltää hän edelleen itsensä vahvasti raumalaiseksi.

– Kyllä minä jatkuvasti muistan ihmisille mainita siitä, että olen Raumalta, Laurell paljastaa.

Armeijan jälkeen hän aloitti Helsingissä ravintolakoulu Perhossa, mutta matkusti vielä usein kotiseudulleen.

– Silloin suuri osa kavereistani asui Raumalla ja halusin viikonloppuisin tulla tänne. Nykyään tulee käytyä harvemmin kun kyseiset kaveritkin ovat muuttaneet pääkaupunkiseudulle. Rauma on kuitenkin edelleen itselleni rakas paikka, siitä ei päästä mihinkään.

Laurell on huomannut, että raumalaisten välinen yhteisöllisyys on jotain ainutlaatuista.

– Raumalaisista huokuu sellaista vahva yhteisöllisyyttä ja “olemme samaa heimoa” -asennetta, jota en ole muissa muualta Helsinkiin muuttaneissa juuri nähnyt, Laurell pohtii.

Itse kotikaupungissa tärkeimpiä asioita ravintoloitsijalle ovat Vanha Rauma, veneily ja Lukko. Jos joku kysyy vinkkejä Raumalla matkailuun, on hänellä valmis vastaus parin klikkauksen päässä.

– Puhelimessani on tallennettuna lista asioista mitä Raumalla voi tehdä ja nähdä. Kun joku kysyy vinkkejä niin voin vain lähettää valmiin listan heille – kätevää!

Teemu Laurell on Raumalta kotoisin oleva kokki, ravintoloitsija ja yrittäjä. Vuonna 2012 hän voitti Suomen Top Chef -kilpailun, jonka jälkeen hän on perustanut ravintoloita, tehnyt kokkiohjelmia ja kirjoittanut keittokirjan Teemun pöydässä. Tällä hetkellä hän toimii ravintoloitsijana Helsingissä Shelter ja Holy Døner -ravintoloissa.

#YhdessäOlemmeRauma